Coordinadora de centres educatius 22 de Novembre de 2016

CCOO US INFORMA DE LA COORDINADORA DE CENTRES EDUCATIUS DEL 22 DE NOVEMBRE DE 2016.


 
Davant  la proposta del consorci de traspassar els docents municipals a la Generalitat, la  coordinadora d'escoles, amb una amplia participació del personal dels diversos centres municipals, ha decidit exigir al consorci explicacions de com ho faria, quins avantatges tindríem i amb qui està negociant a l’Ajuntament i a l’Estat.


El consorci diu que hi ha dos millores: mobilitat, que els docents qüestionem, ja que si les especialitats per exemple de FP no hi són a Barcelona pot representar haver de marxar , i per als interins , en el pròxim concurs de trasllats tots serien desplaçats.


La jubilació als 60 anys, per poder accedir es necessiten 30 anys cotitzats i els últims 5 anys cotitzats a MUFACE, qui pot complir aquest requisit? Tenint en compte que és l'Estat qui ens hauria d’acceptar a classes passives, i ara els nous funcionaris ja no tenen aquesta possibilitat.


En aquests anys de crisi l'única cosa que ens ha protegit ha estat el fet d’estar adherits al conveni de l’Ajuntament i en conseqüència que també se'ns apliqués l'acord del 29 de novembre de 2012 de la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament de Barcelona.


L'Ajuntament ha de preservar el seu patrimoni de centres municipals i no desmantellar una obra que va començar el 1914 amb la inauguració de la primera escola municipal de Barcelona.