Inici de curs, final de legislatura

IMEB convoca la Mesa Sindical


Document en pdf

El passat 30 de setembre l’IMEB va convocar la Mesa Sindical  per donar-nos les dades de matriculació del curs 2014-2015: D’un total de 7940 places han ofert 4142 (més de la meitat al grup 1-2) que cobreix el 59% de la demanda.


L’Eixample continua sent el districte amb més demanda desatesa. Finalment hi ha un total de nou  grups tancats a les escoles: Aqüeducte, Collserola, El Gronxador, El Torrent, La Verneda de Sant Martí, l’Harmonia, Sant Genís i Niu d’infants.
Vàrem preguntar per la previsió de creació de noves escoles durant aquesta legislatura. Se’ns va explicar que s’està treballant per obrir dos escoles externalitzades pel proper curs; una al carrer Escorial/Travessera de Dalt  de cinc grups i un projecte singular per atendre NEE. És previst que els plecs de condicions i la matriculació permeti obrir-la el proper 1 de setembre. La segona estaria al barri del
Guinardó, amb capacitat per 87 infants, i també s’obrirà al curs 2015-16. ( tanmateix el dossier de premsa -10 de setembre- de l’Ajuntament parla, a més a més, de la creació de dos escoles. Tot  i que no han començat les obres, l’obertura està prevista durant el 2016;  una al immoble de Germanetes a l’esquerra de l’Eixample i l’altra al carrer Bailén /Quevedo ).

Oferta pública. L’Administració comença a veure que és un disbarat per un projecte educatiu de ciutat tenir un 52% de les educadores/s de les escoles bressol en precari. Al Consell Rector de l'IMEB, CC.OO va plantejar la necessitat d'obrir l'oferta pública a les escoles bressol. El ple municipal del 3 d’octubre accepta un prec per a que es  permeti convocar oferta pública a les escoles bressol. vídeo .  A la reunió de la Mesa Sindical, els sindicats vàrem proposar a la direcció de l’IMEB el seu compromís de treballar per  tal d’elevar a l’Ajuntament una proposta d’oferta pública.

CC.OO va fer constar l’absència no justificada del gerent de l’IMEB a la reunió, considerem que durant tot aquest període ni ha exercit  d’interlocutor ni ha mostrat cap interès pels afers de les escoles bressol.

A banda de les dades oficials i de les enquestes a les famílies, les treballadores i treballadors hem iniciat el curs amb l' il·lusió pròpia d’engegar nous projectes, alhora que amb les dificultats que estem patint l’escola bressol municipal des de que l’actual govern va iniciar el canvi de model (externalitzacions, +ràtios, -suport educatiu).


En aquest curs s’acaba el mandat del senyor Ardanuy i el seu equip.  És un bon moment per tornar a les mobilitzacions i a debatre sobre escola pública de qualitat o de  com l’Ajuntament continua transferint  bens públics a benefici privat.  Juntes podem!!!

Document en pdf