L' Ajuntament de BCN acata la sentència de l' 1%

Finalment, l' Ajuntament de Barcelona no presentarà recurs al Constitucional per impedir l'execució de la demanda presentada i guanyada per CCOO el darrer juny.

En la mesa general de l' Ajuntament de Barcelona del passat divendres, l' empresa va comunicar que no demanaria empar al Tribunal Constitucional Espanyol. Per tant acatava la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i en uns dies ens tornaria a reunir per fer una proposta de pagament.


Recordem que es tracta d'una sentencia ferma del TSJC a demanda de CCOO per al pagament de l' 1 % dels anys 2007 i 2008 que l' Ajuntament, malgrat el que deien els pressupostos generals de l' estat, havia considerat que no era d'aplicació als empleats municipals. Més INFO


Què significa aquesta sentència?  Que l' Ajuntament ha de pagar la quantitat corresponent a l'  1 % dels anys corresponents i els endarreriments pel que fa  als anys successius.
Aquesta demanda va ser guanyada pel que fa al personal funcionari i desestimada pel personal laboral.

La pressió de CCOO i tots els treballadors i treballadores ha fet desestimar a l' Ajuntament de recórrer al Constitucional; fet que hauria dilatat en el temps l'execució de la sentència ferma pronunciada pel TSJC.

Us continuarem informant.