El desmantellament de les escoles bressol municipals.
L’atenció a la petita infància és un bon termòmetre per determinar la qualitat democràtica i el futur d’un país.   La consellera Rigau anunciava divendres que la Generalitat –que continua retallant en totes les etapes educatives- deixarà de pagar els 875 euros per infant a l’any ,que ha d’abonar a les llars d’infants municipals.


Tot i que la Generalitat diu que està negociant amb les diputacions perquè assumeixin aquesta aportació, la mesura pot significar el desmantellament de la xarxa de llars d’infants municipals, una agressió a la LEC i l’Estaut d’Autonomia de Catalunya  i una submissió als principis de l’Avantprojecte de lleis de racionailitat i sostenibilitat  del govern d’Espanya de les administracions locals . En dos anys, el govern “dels millors” ha passat d’una aportació de 1.800 euros per infant a l’any a  875 euros.

La consellera Irene Rigau no preveu cap partida pressupostària per les escoles bressol Municipals

Per CC.OO, l’educació infantil és un dret  fonamental  i són les Administracions públiques les que tenen l’obligació de garantir aquest dret.


A la ciutat de Barcelona , la principal   xarxa d’escoles bressol municipals. El regidor Gerard Ardanuy (Unió Democràtica) fa dos cursos que va  iniciar un procés per capgirar un model públic de qualitat i referent a molts nivells. L’obertura a la privatització de centres, la retallada de recursos educatius , l’augment de la ràtio a les aules i  l’increment de  les quotes; són decisions en aquest sentit.

Tota la comunitat educativa i la ciutadania va demanar a l’alcalde  Xavier Trias un canvi de política i de regidor; lluny de respondre a aquest clam , el passat divendres l’ Institut d’Educació anunciava una darrera agressió al model públic fruit de l’ acord amb el Partit Popular

La destinació de 800.000 euros  de diners  públics a subvencionar “guarderías privades “.

En aquest moments, amb moltes famílies i infants amb greus dificultats per viure amb dignitat, és  quan es fan més imprescindible polítiques educatives i socials vers la petita infància que garanteixen la cohesió social i els dret dels infants. Des de CC.OO  ens oposarem amb fermesa a les polítiques educatives de CiU i fem una crida a tota la societat a lluitar i cercar alternatives plegats


CC.OO-Federació d’Educació

Setembre,2013