NOVES i GREUS AGRESSIONS AL MODEL D’ESCOLA BRESSOL PÚBLICA

L’ultima setmana de gener s’han produït dos fets que suposen un nou atac a l’educació pública i als seus treballad@rs; a banda d’una manca de respecte, consideració i voluntat de diàleg dels gestors de l’IMEB cap a les direccions de les escoles, els representants sindicals democràticament elegits, i els i les professionals que atenen diàriament als infants i construeixen l’ escola bressol.
Primer- Sense cap comunicació oficial, l’IMEB ha donat el vist i plau  a les empreses de cuina-menjador a retallar 1 hora del seu contracte laboral a l’ajudant de cuina. Es retallen sous, s’incompleixen els plecs de contractació i s’afecta negativament al funcionament dels centres i a la feina de la cuina; més encara quan ja ens han retallat el personal de suport educatiu. Si els nombres no surten a les empreses serà perquè la privatització dels serveis públics no són un model a seguir. No s’ entén si les famílies paguen el menjar tot i que el seu infant falti  a l’escola. 

Segon- La llei obliga l’Ajuntament a aprovar una relació de llocs de treball (Sistema d’Ordenació Municipal-SOM) que des de fa anys resta pendent. Aprofitant-se de la crisi-estafa que patim (transferència de diners públics a capital privat i financer), presenta a la mesa de negociació una proposta de SOM que suposa una greu agressió als nostres drets i poder adquisitiu com a treballad@rs, Proposta que suposarà una disminució propera a un 15% del sou en els llocs base. En concret, a les educadores de bressol ens alteren els conceptes de la nòmina de manera que les interines, substitutes i les futures contractades per oposicions, cobraran al voltant de dos-cents euros menys. Això és intolerable i hem de treballar  per impedir que s’aprovi definitivament al plenari municipal . Hem de lluitar  amb tots els mitjans dels que disposem; des de la mobilització, a l’acció jurídica.

Si no els aturem, acabaran amb les escoles bressol municipals o les privatitzaran al millor postor. I el senyor Ardanuy i companyia sense dimitir.