Mesa sindical IMEB. Reunió


L’IMEB  es reuneix amb la Mesa Sindical
14-2-2012
Finalment, i després d’un llarg aplaçament, la direcció de l’IMEB va rebre a la Mesa Sindical. A la reunió  hi van  assistir com a convidats sis persones del col·lectiu. Com a punt d’inici, la Direcció d’Organitació i RR.HH. ens va presentar  una sèrie de dades econòmiques, tant de ’Ajuntament com de l’IMEB, per concloure que les dificultats econòmiques del consistori, més els diners que deixarà de rebre l’IMEB com aportació de la Generalitat a les escoles bressol, posen a l’IMEB en una situació “gravíssima” des de el punt de vista econòmic.  Això justificaria per l’IMEB les “mesures organitzatives” que es volen  aplicar; no és  -"diuen"- per una voluntat política de desmantellar el model d’escoles bressol. 
CCOO no veiem la relació directa entre els nombres que ens presenten i les mesures organitzatives plantejades;  més quan el pressupost global de les escoles bressol suposen un 1'1 % de la despesa corrent de l’Ajuntament. Tampoc ens van aclarir  el que suposa  econòmicament  mesures com la retallada del suport educatiu (en relació al cost de plaça anual) o l’externalització de les escoles. Tanmateix vàrem denunciar la poca consistència  del document presentat  pel regidor i denunciar que no es aplicable sense vulnerar el nostre conveni i els projectes educatius del centres.
El Director de Centres ens va demanar entomar la situació com un repte que entre tots hem  de posar en marxa, obrint la porta al diàleg i remarcant  que les mesures no són d’aplicació lineal.
La reunió va concloure  -el gerent tenia una entrevista- amb una crida de l’IMEB a seguir parlant amb les direccions de les escoles  i amb la Mesa Sindical com a  interlocutors.
És decebedor  percebre que, després de trenta anys de construcció col·lectiva.  L’IMEB no té un full de ruta clar sobre què vol fer amb les escoles bressol municipals.